موحد منتقم
پیش نقدی کوتاه بر دو فیلم
دزدان دریایی کارائیب:برموج های غریبه
Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides
ما باید درباره کوین صحبت کنیم
We Need to Talk About Kevin
در روز دوم جشنواره فیلم دزدان دریایی کارائیب4: بر موج های غریبه (Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides )در بخش خارج از مسابقه اکران شد. فیلم با تبلیغات بسیار گسترده و کم نظیر در کن به نمایش در آمد و با استقبال نسبی تماشاگران روبرو شد. از سوی دیگرفیلم ما باید درباره کوین حرف بزنیم ساخته لین رمسی با تشویق پی در پی منتقدان مواجه گشت. یک فیلم بسیار خوش ساخت انگلیسی که از روی یک کتاب با همین نام اقتباس شده است.
دزدان دریایی کارائیب: برموج های غریبهB- Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides
در تازه ترین فیلم های به نمایش درآمده در کن بالاخره جدیدترین قسمت از سری فیلم های دزدان دریایی کارائیب :بر موج های غریبه اکران شد. این قسمت چهارم که به طور اساسی از عدم وجود اورلاندو بلوم و کایرا نایتلی رنج می برد، سرشار از انفجار و جلوه های ویژه و طراحی صحنه ی بسیار پرهزینه است. در صحنه ی ابتدایی فیلم که جانی دپ در انگلستان به سر می برد بیننده با صحنه های اکشن و پر زد و خورد زیادی بین کالسکه ها اتفاق می افتد میخکوب می شود. در این فیلم کاپیتان جک اسپارو خودش را در کشتی ریش سیاه (یان مک شان) می بیند که در اواسط راه با دختر زیبای او به اسم آنجلیکا (پنه لوپه کروز) مواجه می شود. این دو در گذشته عاشق هم بوده اند. ریش سیاه از کاپیتان جک اسپارو می خواهد او را برای پیدا کردن سرچشمه جوانی راهنمایی کند. این در حالی است که دشمن قدیمی جک اسپارو به نان باربوسا (جفری راش) نیز به دنبال این چشمه هست. راب مارشال کارگردان موزیکال های شیکاگو و 9 کارگردانی خوبی ارائه کرده است و به راحتی توانسته صحنه های عظیمی را خلق کند. هانس زیمر هم موسیقی متن بسیار زیبایی برای فیلم ساخته است. این قسمت دزدان دریایی کارائیب 136دقیقه است که کوتاه ترین قسمت در بین این سری فیلم است. دزدان دریایی کارائیب 4 فیلم صحنه های شمشیر بازی بسیار زیبا و خو ش ساختی دارد. جانی دپ هم اگرچه تکراری شده اما باز خود اوست که بار بخش عمده ای از فیلم را به دوش می کشد. پنه لپه کروز هم حضور بسیار پرزرق و برق و جذابی در فیلم دارد. مشکل قسمت چهارم این است که جذابیت خود را از دست داده است و مانند قسمت های قبلی تازگی در اثر دیده نمی شود. ولی فیلم گیشه حیرت انگیزی در سینما خواهد داشت. به ویژه اینکه تصاویر سه بعدی فیلم کیفیت بسیار بالایی دارد. (نقد کامل این فیلم را شنبه هفته بعد در هیمن سایت بخوانید)
ما باید درباره کوین حرف بزنیم We Need to Talk About Kevin
فیلم با کارگردانی لین رمسی همان فیلمی بود که در یک صبح دلپذیر در کن انتظار تماشایش را داشتم. این فیلم دیروز پیش از فیلم جنجالی بی قرار ساخته گاس ون سنت به نمایش درآمد. فیلم از بعضی جهات شباهت زیادی به ساخته تحسین برانگیز گاس ون سنت (فیل) دارد. با این فرق که این فیلم هم موضوع ترسناکی دارد و هم موقعیت ترسناک زیادی را خلق می کند. تیدا سووینتن در یکی از بهترین بازی های سال نقش مادری را در فیلم بازی می کند که پسری دارد به اسم کوین (عزرا میلر) که در یک گروه دست به جنایتی می زنند و تعدادی از همکلاسی هایش را در اردوی تمرین تیراندازی می کشد. فیلم داستان قتل عام 13 نفره ی دانشآموزان و معلم دبیرستان كلمباین در شهر جفرسون كانتی ایالت كلورادو آمریكا در سال 1999 را از زبان مادر کوین به شیوهای داستانی بیان میكند. البته ما تا پایان فیلم درباره این موضوع چیزی نمی فهمیم. کارگردان فیلم به خوبی موفق شده تکه های پازل فیلمش را در مدت زمان فیلم کامل به یکدیگر وصل کند. حاصل کار او در به تصویر کشیدن رمان لایونل شرایور که نخستین بار در سال 2003 منتشر شد و سر و صدای زیادی به پا کرد، دیدنی است. بانوی فیلمساز اسکاتلندی در این فیلم داستان مرگ یک پسر درست قبل از تولد شانزده سالگی اش را از زاویه دید یک مادر را به شیوایی به تصویر کشیده است. از هر لحاظ که بخواهیم به این فیلم نگاه کنیم یک فیلم عالی و بدون نقص و از همین الان یکی از امیدداران کسب نخل طلای کن است.
ما نیاز داریم درباره کوین صحبت کنیم چیز های زیادی دارد: یک سبک تصویری منحصر به فرد که به رنگ قرمز می زند. طراحی صدا و موسیقی فوق العاده، بی نظمی های منظم در فیلمنامه. خانواده از هم پاشیده سبک یک فیلم بچه دانشگاهی و... همچنین یک فیلم به کارگردانی یک فرد غیر آمریکایی در باره فرهنگ حومه نشینی بی روح و عاطفه ی امریکایی است. «اوا» در فیلم یک هیولا نیست بلکه هیولا پسر لاغر اندام و جوانش است که فاجعه و جنایتی را خلق می کند. کتاب به طرز حیرت انگیزی به فیلم ترجمه شده است. فیلم احتمالاً تا مراسم اسکار جوایز زیادی را کسب خواهد کرد.
ادامه دارد...
در همین رابطه بخوانید
همه چیزهایی که مایل هستید درباره فستیوال کن بدانید!
با وودی آلن در افتتاحیه؛ سفر به کن –قسمت دوم
بر موج های غریبه در ساحل کن؛ سفر به کن-قسمت سوم
از واتیکان تا تهران؛ سفر به کن-قسمت چهارم
عبور از هالیوود با برگ برنده؛ سفر به کن -قسمت پنجم
مالیخولیا در آخرالزمان! سفر به کن-بخش پایانی
انتشار مقالات سایت "پرده سینما" در سایر پایگاه های اینترنتی ممنوع است. |
|