پرده سینما
در پی اظهارنظرهای اخیر نمایندگان معاونت سینمایی و خانه سینما در برنامههای تلویزیونی و اظهارات مدیران خانه سینما در نشستهای مربوط به گردهمایی 18 مرداد اهالی سینما برای جمعآوری كمك مالی به خانه سینما، جواد شمقدری معاون امور سینمایی در گفتوگویی با فارس به تشریح مواضع خود در این زمینه پرداخته است. از لحن کلام شمقدری چنان برمی آید که او همچنان مصرانه خواهان برکناری عسگرپور از ریاست «خانه سینما»ست. به نظر می رسد او حتی پس از تجمع روز هجدهم مردادماه همچنان در برابر پرداخت بودجه «خانه سینما» ایستادگی خواهد کرد. به نظر نمی رسد تفسیر عبارت "فصل جدید" در جمله او «ما نیازمند آغاز فصل جدیدی در فعالیت خانهسینما هستیم.» چیزی به غیر از این باشد! از طرفی «خانه سینما» بر استقلال خود و از سویی معاونت سینمایی بر خواسته های خود پافشاری می کنند. سرانجام در این جنگ سرد دراز مدت بین او و عسگرپور یا به عبارتی بین معاونت سینمایی و «خانه سینما» طرف برنده که خواهد بود؟ به نظر می رسد پاسخ این پرسش را فقط گذشت زمان خواهد داد.
-«خانه سینما» به عنوان جامعه اصناف سینمایی كشور اخیرا بهطور جدی به ارائه برنامههای رفاهی و صنفی اهتمام نشان میدهد و اخیرا قرار شده تا در قالب یك تجمع، نسبت به اخذ كمك از خود اهالی سینما اقدام شود. ارزیابی شما به عنوان متولی سینمای ایران از این اقدامات چیست؟
- این كه خانه سینما بعد از سالها به فكر مأموریت های اصلیاش افتاده، جای امیدواری است. موضوع امنیت شغلی، بیمه بیكاری و بازنشستگی هنرمندان سینما از حلقههای مفقودهای است كه متأسفانه هیئت مدیره كنونی خانهسینما در واپسین ماههای دوره مأموریت خود به فكر آن افتاده است. شاید اگر از بعضی تلاشهای غیر ضروری و حاشیهای میكاستند و به این امور میپرداختند تا الان به ساماندهی خوبی رسیده بودیم.
-برپایی تجمع را در این راه تا چه حد یك اقدام صنفی تلقی میكنید؟
البته من نمیدانم از تجمع وگردهمائی چه كاری برمیآید! من نگرانم شاید بعضی تنها به دنبال برگزاری یك شو و نمایش باشند كه این یك رفتار غیراخلاقی است. موضوع امنیت شغلی و مباحث رفاهی دیگر امری نیست كه كسی دراصل آن بخواهد چون و چرا كند.
-چرا از نظر شما این حركت یك نمایش تلقی میشود؟ فقط به دلیل مقطع زمانی این حركت؟
- بله، باید دید چرا معاونتهای سینمایی و خانه سینما طی سی و یك سال گذشته برای این موضوع كارجدی نكرده اند، و اگر گردهمائی و تجمع راه حل بوده چرا آقایان در آن زمان دست به چنین اقدامی نزدهاند!
تصور من این است كه این موضوع باز دستاویز رفتارهای سیاسی بعضی آقایان شده ، باید عزیزان و همكاران ما هوشیار باشند، موضوع امنیت شغلی با یك گردهمائی حل نمیشود، بلكه حداقل كار،تشكیل كارگروههای كارشناسی است تا نسبت به نحوه عملی شدن آن به راه حلها بیندیشند و گروهی هم پیگیری نماید تا این موضوعات از طریق مجلس ، دستگاههای دولتی ذیربط به سرانجام خود برسد.
-چرا میگوئید تجمع اهالی سینما دستاویز رفتارهای سیاسی شده؟ آیا قرار است از این تجمع صنفی معنای دیگری بیرون بیاید؟
- آمریكا و اذباب داخلیاش درصدد هستند جو بیاعتمادی و ناامنی را در كشور دامن بزنند. آنها این روزها تلاش میكنند با غوغاسالاری و هیاهوی رسانهای تأثیرات قطعنامههای تحریم شورای امنیت را به رخ جهانیان و افكار عمومی بكشانند و چون دستشان خالی است و نظام قدرتمندانه به تدبیر امور داخلی و خارجی خود شتاب بیشتری داده است، آنها درصدد هستند از طریق بعضی تحركات و بعضی اظهارنظرات، مصادیقی بر تأثیرات تحریمها بر جامعه ایرانی ارائه دهند.
سینماگران ایرانی جزو قشر زحمتكش و در عین حال وفادار به نظام هستند نباید رفتار و اهداف عده معدودی چهره آنان را در نزد مسئولان و مردم مخدوش سازد.
-گویا برخی رفتارهای این عده معدود، برای شما قابل هضم نیست. به نظر شما آیا دفاع از مسائل صنفی، واقعا یك شو و نمایش است و در مدت حضور شما به عنوان معاون امور سینمایی، خانهسینما با پررنگسازی اقدامات صنفی و آگراندیسمان بر نقاط ضعف سینمای ایران، به این اختلافات دامن زده است؟
- تیم مدیریت جدید سینمای كشور به دلیل آن كه خودشان جزو كسانی هستند كه زخم بیعدالتیها و نبود امنیت شغلی را سالهاست با تمام وجود احساس كردهاند، به عنوان اولین برنامهها و اهداف دوره مدیریت خود بر آن اهتمام ورزیدهاند و در سكوت و آرامش در پیتحقق آن و طراحی روشهای مطمئن هستند.
من تعجب میكنم كسانی كه از طریق فعالیتهای سینمایی خود سرمایهها اندوختهاند و اموال جمعآوری كردهاند، چطور رویشان میشود امروز داعیهدار حل مشكل انبوه هنرمندان سینما باشند كه بعضاً برای اجاره خانه خود درماندهاند! چه خوب است یكبار سرمایهدارهای سینما بیایند و توضیح دهند چگونه در دوره فقر بودجههای سینمایی آنها صاحبان برج شده، میلیاردر گشتهاند و آیا این همان پولهایی نیست كه میتوانست زخم و رنج بعضی دیگر را درمان كند؟!
معاونت سینمایی با هدف كاهش بیكاری سینماگران سیاست افزایش تولید صدور پروانه ساخت را در دستور كار خود قرار داده است و عجیب است همین آقایانی كه به دنبال برگزاری این گردهمایی هستند جزو سختترین مخالفان این راهكار هستند! من نمیدانم موضوع رفع بیكاری و امنیت شغلی هنرمندان سینما مگر غیر از افزایش فعالیت سینمایی میتواند، محقق شود؟ اینجاست كه انسان به این فكر میافتاده شاید بعضیها نمیخواهند فرصتهای كاری و سرمایهگذاری و درآمد را با دیگران تقسیم كنند و نگران كاهش ثروتاندوزی خود هستند.
-راهكار شما برای رفع این نگرانی چیست؟
- به نظرم ما نیازمند آغاز فصل جدیدی در فعالیت خانهسینما هستیم. دورهای كه حقیقتاً به اصلاح امور و ساماندهی معیشتی، شغلی و رفاهی هنرمندان سینما پرداخته شود. نه آن كه اجازه دهیم بعضی بسان یك حزب سیاسی خانه سینما را درگیر مشكلات ناشناخته و غیرضرور دنیای سیاست و جناح بازیهای صاحبان قدرت كنند.
امروز صداقت و همدلی و از خود گذشتگی نیاز سینمای ایران است هر سخن و هر رفتاری كه از این شاخصهها تهی باشد متأسفانه تنها بر رنج و زخم خانواده سینمای ایران میافزاید.
در همین رابطه بخوانید
سردی بی سابقه در روابط خانه سینما و معاونت سینمایی
پس لرزه های نشست رسانه ای عسگرپور
جنگ سرد بین خانه سینما و معاونت امور سینمایی
شمقدری: در صورت ادامه ناهماهنگیها ظرف دو هفته آینده شکایت خواهم کرد
حیات صنفی سینمای ایران در آستانه فروپاشی
شمقدری: پیغامی برای برکناری عسگرپور نداده ام، اما امیدوارم این تحول در خانه سینما رخ دهد
توحیدی: تعامل را نباید به معنای همسویی کامل دانست
شمقدری: شورای عالی سینما قانونی شد
شطرنج بازان در اوج رویارویی: عسگرپور شمقدری را "کیش" کرد
دعوت بیش از 120 سینماگر برای حضور در گردهمایی اصناف سینمایی
پافشاری شمقدری بر تغییر و تحول در خانه سینما
توحیدی: دولت برای امنیت شغلی اهالی سینما چه کرده است؟!
شمارش معکوس آغاز شد!
انتشار مقالات سایت "پرده سینما" در سایر پایگاه های اینترنتی ممنوع است. |
|