پرده سینما

اختتامیه جنجالی برای جشنواره بیست و هشتم: آراء هیئت داوران اعلام شد

پرده سینما

 

 

 

 

 

 

 

 

چالش! گفتگوی مسعودشاهی دبیر جشنواره با خبرنگاران و عکاسان معترضشب گذشته جشنواره فیلم فجر جنجالی ترین اختتامیه خود طی 28 دوره را از سر گذراند. اما این جنجال نه به دلیل اعتراض به جوایز یا مسائلی از این دست، بلکه به علت واگذاری بی برنامه ی کارتهای مراسم اختتامیه به افراد متفرقه بود. در نتیجه سالن اجرای مراسم برای جایی برای پذیرش خبرنگاران و عکاسان نداشت! به همین علت اکثر عکاسان و خبرنگاران در اعتراض به این مسئله سالن مراسم اختتامیه را ترک کردند و بیرون در سالن تجمع کردند. تحریم پوشش خبری جشنواره از سوی عکاسان و خبرنگاران که در واکنش به جدی نشمردن جایگاه آنان در جشنواره انجام شد تا اواخر مراسم ادامه داشت و منجر به صدور پیامی از سوی مهدی مسعودشاهی دبیر جشنواره شد:

جشنواره بین المللی فیلم فجر آئینه تمام نما و انعکاس دهنده وحدت و وفاق هنرمندان و سینما گران این سرزمین می باشد و حضور اصحاب رسانه گرما بخش و باز تاباننده این رویکرد ملی در تمامی این سالها بوده است. حضور مستمر، گرم و متعهدانه شما خبرنگاران و اصحاب جراید گواهی دهنده این وفاق و همدلی است . از صبر و متانت همه شما سپاسگزارم و اگر نقصانی پدید آمد بردباری شما پوشاننده آن است

و من الله توفیق

مهدی مسعود شاهی

دبیر بیست و هشتمین جشنواره بین المللی فیلم فجر

 

 

به نقل از سایت جشنواره فیلم فجر، مراسم اختتامیه جشنواره بیست و هشتم با سخنرانی وزیر محترم فرهنگ و ارشاد اسلامی آغاز شد. متن سخنرانی ایشان به نقل از سایت جشنواره فجر چنین است:

 

 

به پایان آمد این دفتر حکایت همچنان باقی است

بحمدالله والمنه هدهد خوش خبر حسن انجام، به «ملک سلیمان» رسید و جامی به «رنگ ارغوان» از شراباً طهورای توفیق سر کشید.

«نفوذی» به اعتبار در دل مخاطب کرد و «طلا و مس» را بر محک ارزیابی آورد. که البته طلائیهایش با عیار بالا بود و مس هایش مطلا بود!

تقاضای شرکت 79 فیلم و تنوع آنها در این جشنواره گرچه قابل اعتناست اما حضور 7 فیلم در حوزه کودک و نوجوان به تنهایی اعتبار افزاست.

98 فیلم سینمایی از 48 کشور با حضور میهمانان ارجمندی از 61 کشور، جایزه جشنواره را جلوه گر ساخت.

انصاف را که در این شرایط سخت و جنگ نرم این استقبال از جشنواره «بیداری رویاها» بود که برای نقش آفرینی در سینمای جهانی باید «خوابهای دنباله دار» دید تا برای تعبیرش از «پسران آدم و دختران حوای» این «خاک کیمیا» کمک بگیریم. گرچه «عصر روز دهم» انعکاس «یک گزارش واقعی» از «شب واقعه» است اما «ناسپاسی» است اگر به «شکارچی شنبه ها» اقتدار فیملساز ایرانی مسلمان را نچشانیم.

همراه با «پرواز مرغابی ها» از کنار معبد «آناهیتا» گذر کنیم تا درودی از همگتانه افسانه به شهر قصه های هزار و یکشب بفرستیم و از اینجا «بدرود بغداد» را زمزمه کنیم.

«راه انبیاء» اگر مسیر تحقق آرمانهای سینمای ملی گردد که بی گمان نشان از «راه فیروزه» خواهد داشت، هویت «بیرق طلایی» ما را در «جام جهان نما» به نمایش خواهد گذاشت؛ تا از سیمرغ ما «ققنوس طلایی» سر برآورد.

ماموریت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی حفظ کیان نظام و صیانت از ارزش ها در بعد فرهنگی است که هنر و ادب را نیز شامل است.

بیش از هر انتظاری از کارگزاران این وزارتخانه، توقع رعایت حق الناس و حرمت و کرامت ارباب ادب و هنر را دارم. به وعده، دقت بیشتری شود تا ماجرای جایزه سال گذشته تکرار نگردد؛ که «المسئول حر حتی یعد» مسئول تا قول نداده است آزاد است و چون قول داد در بند خواهد بود.

از سینماگران نیز انتظار می رود پاشنه ها را برای حضور بیشتر در صحنه جهانی بالا کشند و آستین ها را بالا زنند که برای سرعت گرفتن در دولت دهم همه چیز مهیاست خصوصا آنگاه که منشور دولت از زبان رئیس جمهوری مردمی، فرهنگ و فرهنگ و فرهنگ اعلام گشته است. به همین منظور دفتر حمایت از حقوق معنوی آثار هنرمندان ایرانی با رویکرد اقتصاد هنر و عرضه فیلمهای ارزشمند شده را در رایزنی های فرهنگی ایجاد خواهیم کرد.

تنوع مضامین و سوژه های نو خصوصاً با حضور پررنگ جوانان، وادارم می سازد که از برادر عزیزم آقای جواد شمقدری قدردانی کنم.

از یکایک همکاران، دست اندرکاران، فیلمسازان، خبرنگاران و شرکت کنندگان، سپاسگزارم و شما را به ایزد منان می سپارم.

توفیق رفیق طریق عزت و اعتبارتان باد.

 

جوایز جشنواره بیست و هشتم به نقل از سایت جشنواره فیلم فجر به شرح زیر بوده است:

 

بهترین فیلم

ابراهیم حاتمی کیا. عکس از الهام عبدلیفیلم به رنگ ارغوان به تهیه‌كنندگی سیدجمال ساداتیان از سوی هیات داوری سیمرغ بلورین بهترین فیلم جشنواره را به خود اختصاص داد.

 

 

كارگردانی

در ادامه مراسم هیات داوران سینمای ایران جوایز كارگردانی را اهدا كرد.

در بخش كارگردانی یك دیپلم افتخار به علیرضا امینی برای كارگردانی فیلم هفت دقیقه تا پاییز رسید و دو جایزه ویژه هیات داوران به ترتیب به همایون اسعدیان برای فیلم طلا و مس و علیرضا رئیسیان برای فیلم چهل سالگی رسید.

در ادامه نیز سیمرغ بلورین بهترین كارگردانی به ابراهیم حاتمی‌كیا برای فیلم به رنگ ارغوان اهدا شد. حاتمی کیا هنگام دریافت جایزه خود گفت «خوشحالم که به یاری خدا این فیلم پخش شد و به جاودانگی رسید» 

 

فیلمنامه

در این بخش دو جایزه به این شرح اهدا شد:

سیمرغ بلورین بهترین فیلمنامه اقتباسی به مصطفی رستگاری برای فیلم چهل سالگی

سیمرغ بلورین بهترین فیلمنامه به همایون شهنواز و شهرام اسدی برای فیلم شب واقعه

 

 

بهترین بازیگران نقش اول مرد و زن

دیپلم افتخار بهترین بازیگر نقش اول مرد به هدایت هاشمی برای فیلم لطفا مزاحم نشوید اهدا شد و سیمرغ بلورین این بخش به محسن طنابنده برای بازی در دو فیلم سنگ اول و هفت دقیقه تا پاییز اختصاص یافت.

دیپلم افتخار بهترین بازیگر نقش اول زن به مریلا زارعی برای فیلم كیفر رسید و سیمرغ بلورین این بخش به نگار جواهریان برای فیلم طلا و مس اهدا شد.

 

مریلا زارعی و نگار جواهریان. عکس از الهام عبدلیبازیگران مكمل نقش مرد و زن

سیمرغ بلورین بهترین بازیگر بخش مكمل مرد به مهدی فقیه برای فیلم ملك سلیمان اهدا شد.

همچنین سیمرغ بلورین بهترین نقش مكمل زن به شیرین یزدان‌بخش برای بازی در فیلم لطفاً مزاحم نشوید اهداء شد.

 

تدوین و فیلمبرداری

در ادامه نیز سیمرغ بلورین بهترین تدوین به حسین غضنفری برای فیلم شب واقعه اهدا شد و همچنین سیمرغ بلورین بهترین فیلمبرداری به حسن كریمی برای فیلم به رنگ ارغوان اختصاص یافت.

 

موسیقی و صدای فیلم

در بخش صدای فیلم سه سیمرغ بلورین به این شرح اهدا شد:

سیمرغ بلورین بهترین صدابرداری به وحید مقدسی برای فیلم بیداری رویاها

سیمرغ بلورین بهترین صداگذاری به سیدعلیرضا علیدی برای فیلم آل

سیمرغ بلورین بهترین صداگذاری به كیسون چانگ برای فیلم ملك سلیمان

همچنین در بخش موسیقی دو سیمرغ بلورین به ترتیب به بهزاد عبدی برای فیلم آل و چان كونگ وین برای فیلم ملك سلیمان اختصاص یافت.

 

 

بهترین جلوه‌های ویژه، چهره‌پردازی و طراحی لباس و صحنه

سیمرغ بلورین بهترین چهره‌پردازی به سعید ملكان برای فیلم ملك سلیمان اختصاص یافت و در بخش جلوه‌های ویژه سیمرغ بلورین بهترین جلوه‌های ویژه میدانی به محسن روزبهانی برای فیلم شب واقعه، سیمرغ بلورین بهترین جلوه‌های ویژه رایانه‌ای به هدیش بیگدلی‌شاملو برای فیلم هفت دقیقه تا پاییز و سیمرغ بلورین بهترین جلوه‌های ویژه رایانه‌ای به لئو لو برای فیلم ملك سلیمان اهدا شد.

در ادامه سیمرغ بلورین بهترین طراحی لباس و صحنه به عباس بلوندی برای فیلم شب واقعه اهدا شد.

 

نگاه نو- فیلم‌های اول و دوم

در بخش مسابقه فیلم‌های اول و دوم 4 دیپلم افتخار اهداء شد.

دیپلم افتخار بهترین نویسنده به جلیل سامان برای فیلم زندگی، دیپلم افتخار بهترین نویسنده به احمد كاوری و داود امیریان برای فیلم نفوذی، دیپلم افتخار بهترین فیلمبرداری به تورج اصلانی برای فیلم‌های زمزمه با باد و بدرود بغداد، دیپلم افتخار بازیگر نقش اول به رضا خدادبیگی برای فیلم زندگی، همچنین در بخش بهترین كارگردانی یك دیپلم افتخار به احمد كاوری و مهدی فیوضی برای فیلم نفوذی اهدا شد و سیمرغ بلورین این بخش از جشنواره به بهرام توكلی كارگردان فیلم پرسه در مه رسید.

در ادامه جایزه ویژه هیات داوران به فیلم زندگی به تهیه‌كنندگی همایون رضا عطاردی اهدا شد و دبیرخانه جشنواره از فیلم راز دشت تاران به كارگردانی هاتف علیمردانی و محمد لطفعلی به خاطر بهره‌گیری خاص از جلوه‌های ویژه اهدا كرد.

همچنین سیمرغ بلورین بهترین فیلم اول و دوم به فیلم نفوذی به تهیه‌كنندگی جمال شورجه و حسن علیمردانی اختصاص یافت.

 

 

 

نقش خیال- آثار پویانمایی

جایزه سیمرغ بلورین بخش مسابقه آثار پویانمایی به شهر خاموش ساخته امیر مهران، دیپلم افتخار این بخش به اثر نوازنده ساخته كیانوش عابدی اهدا شد.

 

 

چشم واقعیت- فیلم‌های مستند

سیمرغ بلورین بهترین مستند بلند به فیما امامی و رضا دریانوش كارگردانان فیلم جای خالی آقا یا خانم ب، سیمرغ بلورین بهترین مستند كوتاه و نیمه بلند به رضا فرهمند كارگردان فیلم اتاق صعود، دیپلم افتخار این بخش به فتح‌الله امیری كارگردان فیلم زندگی در كسوف، دیپلم افتخار دیگر این بخش به سیدحامد نوبری كارگردان فیلم فقط كمی نور تقدیم شد.

 

ویدئو سینما

در بخش مسابقه آثار ویدئویی بلند دو دیپلم افتخار به احسان عبدی‌پور كارگردان فیلم افسانه 98 و امین فرج‌پور نویسنده فیلمنامه دویدن در میان ابرها اهدا شد.

در بخش مسابقه آثار ویدئویی كوتاه نیز یك سیمرغ بلورین به فرشید اخلاقی‌پور كارگردان فیلم تالار عروسی بوف كور تقدیم شد و یك دیپلم افتخار به طوفان نهان‌قدرتی نویسنده و كارگردان فیلم ترانه‌ای برای لوبا اختصاص یافت.

 

 

 

بخش مردمی جشنواره

سیمرغ بهترین فیلم از نگاه تماشاگران به فیلم به رنگ ارغوان به تهیه‌كنندگی سیدجمال ساداتیان اهدا شد.

این فیلم با كسب 68 درصد آراء سیمرغ بلورین بهترین فیلم از نگاه تماشاگران را به خود اختصاص داد.

جایزه بهترین اثر ویدئویی نیز به فیلم سایه بر خورشید اهدا شد.

 

 

نگاه ملی

در ادامه مراسم در بخش جوایز ویژه از نگاه ملی، سیمرغ زرین بهترین فیلم از نگاه ملی (ایرانی اسلامی) به فیلم عصر روز دهم به تهیه‌كنندگی منوچهر محمدی اهدا شد.

پلاك زرین این بخش نیز به فیلم ملك سلیمان به كارگردانی شهریار بحرانی اهدا شد.

 

 

تقدیر از علی نصیریان

در این بخش یك لوح تقدیر و 18 سكه از سوی جشنواره با عنوان جایزه حقوق بشر اسلامی به علی نصیریان بازیگر پیشكسوت سینمای ایران اهدا شد.

 

 

 

تقدیر ویژه جشنواره از نادر ابراهیمی

برای تقدیر از نادر ابراهیمی، سیروس الوند كارگردان سینما به دعوت مجری مراسم به روی صحنه آمد.

الوند جایزه ویژه‌ای را از سوی جشنواره فیلم فجر به همسر نادر ابراهیمی نویسنده فقید اهدا كرد.

سیروس الوند در این مراسم گفت: دهه چهل دهه مهمی برای سینما و ادبیات است و ابراهیمی فعالیت خود را از این دهه آغاز كرد و آثار تاثیرگذاری را برای مخاطبان به نگارش درآورد.

همسر نادر ابراهیمی در این مراسم از تقدیر ویژه جشنواره، تشكر كرد.

 

عکس ها از: الهام عبدلی

 


 تاريخ ارسال: 1388/11/15
کلید واژه‌ها:

نظرات خوانندگان
>>>ساسان:

از قبل مشخص بود که آزاد سازی فیلم با هدف اهدا جایزه بوده است تنها متاسفم برای حاتمی کیا که در این میان بازی خورده است.او باید بداند که هنوز بهترین فیلمش آژانس شیشه ای است.

0+0-

پنجشنبه 15 بهمن 1388




فرم ارسال نظرات خوانندگان

نام (ضروري):
نظر شما (ضروري):
كد امنيتي (ضروري) :
كد امنيتي تركيبي از حروف كوچك انگليسي است. توجه داشته باشيد كه كد امنيتي به كوچك و بزرگ بودن حروف حساس است.