پرده سینما

شب غم‌انگیز سینمای ایران؛ پیام های تسلیت در پی درگذشت نازنین عباس کیارستمی

پرده سینما







 

 

 

عباس کیارستمیشب گذشته عباس کیارستمی کارگردان بزرگ سینمای ایران در پاریس درگذشت. این اندوه جانگداز موجب تأثر بسیاری از اهالی عرصه هنر، فرهنگ و حتی سیاست شد.  بخشی از پیام خای تسلیت به شرح زیر می باشند:

 

 

تسلیت کانون کارگردانان سینمای ایران:

 

سینماى ایران یکى از افتخار آفرین ترین کارگردانان خود را از دست داد. کانون کارگردانان با نهایت تأسف در گذشت هنرمند جهانى عباس کیارستمى را به خانواده محترم ایشان و دست اندرکاران سینماى ایران تسلیت مى گوید. روحش شاد و یادش براى همیشه گرامى باد.

 

 

 

تسلیت کانون فیلمنامه نویسان سینمای ایران:

 

کانون فیلمنامه نویسان سینمای ایران درگذشت هنرمند فقید، عباس کیارستمی ، مرد فراموش نشدنی سینمای ایران را به جامعه بزرگ سینما و خانواده محترمشان تسلیت می گوید. روحش شاد و یادش همواره گرامی باد.

 

 

 

تسلیت دبیرجشنواره فیلم فجر برای درگذشت عباس کیارستمی

 

محمد حیدری دبیر سی و پنجمین جشنواره فیلم فجر با انتشار پیامی درگذشت عباس کیارستمی را تسلیت گفت.

به گزارش ستاد خبری سی و پنجمین جشنواره فیلم فجر،متن پیام محمد حیدری دبیر جشنواره فیلم فجر بدین شرح است:

 

خبر کوتاه بود ...

 

اما شوک کننده

 

شوکی که تا مدتها از بدن سینمای ایران خارج نمی شود

 

همانگونه که یاد کیارستمی و آثاری که خلق کرد هرگز از یاد علاقمدان سینمای ایران و جهان پاک نمی شود

 

امروز فقط ما به عنوان یک هموطن ایرانی داغدار نیستیم بلکه همه سینمای جهان داغدار است

 

داغدار مردی که باید سالها بگذرد تا آنهم شاید فردی مشابه او در سینما به دنیا آید

 

درگذشت مرد تکرارنشدنی سینما را به همه سینمادوستان جهان تسلیت می گویم.

 

 

کمال تبریزی: استاد آرام سینما به آرامی رفت

 

عباس کیارستمیکمال تبریزی در پی درگذشت عباس کیارستمی متنی را منتشر کرد.

این کارگردان سینمای ایران در متنی که در اختیار ایسنا قرار داد، نوشت:

 

در میان بزرگان سینما فیلم‌هایش بیش از همه مرا دچار حیرت می‌کرد و با دیدن آن‌ها تحت تأثیر عجیب و غیرقابل توصیفی قرار می‌گرفتم؛ حسی کاملا نزدیک به حقیقت زندگی و به شدت متفاوت با دنیای سینما! دنیایی مختص کیارستمی و منحصر به فرد. آرامشی دوست‌داشتنی که مطمئنم حالا که پیش ما نیست، آرام‌تر است! طعم گیلاسش نشانه خوبی از حال فعلی اوست؛ حالی که مرا به آرامش دعوت می‌کند. به حالش غبطه می‌خورم. مثل فیلم‌هایش دوباره دچار حیرتم کرده است! استاد آرام سینما به آرامی رفت! آرامش نشانه انسان‌های بزرگ است.»

 

 

 

تسلیت توییتی روحانی برای کیارستمی

 

رییس‌جمهور کشورمان صبح امروز در صفحه توییتر خود به در گذشت عباس کیارستمی کارگردان معروف و محبوب کشورمان واکنش نشان داد.

حجت الاسلام و المسلین حسن روحانی در توییت خود در این ارتباط نوشت :«نگاه متفاوت و عمیق عباس کیارستمی به زندگی و دعوت انسان‌ها به صلح و دوستی، دستاوردی ماندگار در هنر هفتم خواهد بود.»

 

 

وزیر بهداشت درگذشت عباس کیارستمی را تسلیت گفت

 

 

وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی در پیامی درگذشت عباس کیارستمی؛ هنرمند افتخار آفرین کشور را تسلیت گفت. براساس گزارش وبدا، متن این پیام به شرح زیر است:

 

«انا لله و انا الیه راجعون

 

عباس کیارستمی، فیلمساز صاحب سبک و بدون جایگزین سینمای کشورمان درحالی با دنیای مادی وداع کرد که آوازه هنرش در جهان طنین انداز است و اهل هنر و نیز منتقدان صاحبنظر، نگاه روان و شاعرانه او به انسان و جهان و آثار منحصر به فردش را می ستایند.

آن هنرمند افتخار آفرین که علاوه بر سینما در عرصه‌های گوناگونی چون شعر، عکاسی، طراحی، نقاشی و... فعالیت داشت؛ نگاه ناب و اصالت فرهنگی هنرمندان ایرانی را در عرصه گیتی امتداد داد.

ضایعه درگذشت این نابغه هنر هفتم را به خانواده و عموم بازماندگان، دوست دارانش و اهالی فرهیخته و نجیب فرهنگ و هنر تسلیت می‌گویم و برای او که در آخرین شب ماه مبارک رمضان از این جهان به «خانه دوست» رفت تا در ضیافت رحمتش «زیر درختان زیتون» آرامشی ابدی یابد؛ رحمت و غفران الهی را مسئلت می‌نمایم.»

 

 

 

وزیر ارشاد درگذشت کیارستمی را تسلیت گفت

 

عباس کیارستمیعلی جنتی در پیامی درگذشت «عباس کیارستمی» را تسلیت گفت.

به گزارش ایسنا به نقل از مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، در متن پیام علی جنتی آمده است: «درگذشت چهره درخشان سینمای ایران و جهان، عباس کیارستمی را به مردم ایران، سینماگران،جامعه هنری و همه دوستداران هنر متعالی سینمای انسانی و اخلاقی و خانواده آن مرحوم تسلیت می‌گویم.

عباس کیارستمی پیشتاز سینمای هنری و فرهنگی با رویکردی انسان‌گرا و اخلاق محور است. او با خلق آثاری بدیع،نوگرایانه و زیبا،سینما را تعریف تازه‌ای بخشید و نام ایران را در محافل هنری جهان بلندآوازه کرد. سینمای عباس کیارستمی راهی تازه پیش پای هنرمندان نوگرا گذاشت و تجربه‌گرائی را در هنر هفتم جانی تازه بخشید. از خداوند متعال برای آن مرحوم غفران واسعه الهی و برای بازماندگانش صبر و اجر خواهانم. روانش شاد باد.»

 

 

پیام تسلیت مدیرعامل بنیاد فارابی در پی درگذشت کیارستمی

 

 

مدیرعامل بنیاد سینمایی فارابی در پیامی درگذشت عباس کیارستمی را تسلیت گفت.

به گزارش ایسنا، به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی بنیاد سینمایی فارابی، در پیام علیرضا تابش آمده است:

 

«شب غم‌انگیز سینمای ایران

 

باورش سخت است که کیارستمی، افتخار سینمای ایران در جهان، دیگر فیلم نمی‌سازد. گویا ناگزیر به خداحافظی با بخش بزرگی از سینمای ایران شده‌ایم و با فقدان عباس کیارستمی حس سنگینی به همه ما دست می‌دهد.

تسلیت به همه دوستداران سینما و هنرمندان ارزشمندی که برای اعتلای نام سینمای نجیب ایران در جهان، تلاش‌ها کرده‌اند... روحش شاد.»

 

 

پیام تسلیت ایوبی در پی درگذشت کیارستمی

 

عباس کیارستمیحجت‌الله ایوبی در پی درگذشت عباس کیارستمی گفت: این غم جانکاه را از همه وجود به مردم ایران به ویژه سینماگران گرامی تسلیت می‌گویم.

 

به گزارش ایسنا، رییس سازمان سینمایی در پیامی نوشت:

 

«به نام خداوند باران و شکوفه

روز تلخ سینمای جهان سرانجام رسید. سینمای ایران عزادار شد. کیارستمی رفت. اگر چه تلخ است و باور نکردنی، اما باید از امروز سینمای ایران روزگارش را بدون آن چهره دلنشین و آرام و سرشار از لبخند به زندگی سپری کند. کیارستمی رفت اما راهش و نگاهش برای همیشه می‌ماند. شکوفه‌هایی که روییدند در وزش باران. اندیشه‌های کیارستمی می‌شکفند همچنان در ایران و جهان. کیارستمی یعنی باران، یعنی شکوفه، یعنی رویش، یعنی هنر با  تجربه‌های  تازه. از بذرهایی که او نشاند در جان‌ها و دل‌ها،  می‌آیند در پی هم  بوستان‌ها و گلستان‌ها. او رفت اما گشود پنجره‌هایی فراوان به زندگی. روزنه‌هایی  به نور و روشنایی. روایت  کرد بی‌هیچ ادعا، شعر و ادب ایرانی. تسلای خاطر همه شما سینماگران و سینما دوستان آن همه شروق است که می‌بینیم در این غروب دلگیر.  آن همه برآمدن که هست دراین فروشدن.

 

فروشدن چو بدیدی برآمدن بنگر / غروب شمس و قمر را چرا زیان باشد

تو را غروب نماید ولی شروق بود / لحد چو حبس نماید خلاص جان باشد

کدام دانه فرورفت در زمین که نرست / چرا به دانه انسانت این گمان باشد

 

این غم جانکاه را از همه وجود به مردم ایران به ویژه سینماگران گرامی تسلیت می‌گویم.

حجت‌الله ایوبی»

 

 

 

واکنش رضا میرکریمی به خبر درگذشت کیارستمی

 

مدیرعامل خانه سینما در پی درگذشت عباس کیارستمی متنی را منتشر کرد. این کارگردان سینمای ایران در متنی که در اختیار ایسنا گذاشت، نوشت:

 

«به نام دوست

 

سلام استاد عباس کیارستمی، خسته‌نباشی، خانه‌ات آباد که سینمای ما را آباد کردی.

پرسیدم اگر نباشی دلت برای چه چیز اینجا تنگ می‌شود؟ گفتی برای تغییر فصل‌ها. برای پاییز بعد از تابستان و برای بهار بعد از زمستان.

 

حالا دل سینمای جهان در فصل‌های پی در پی بی‌تو تنگ می‌شود و تو آسوده و بی‌درد و آرام باش که رسیدی، و خانه‌ی دوست همان جاست.»

 

به گزارش ایسنا رضا میرکریمی در تدارک سفر به پاریس برای انتقال پیکر عباس کیارستمی به ایران است.

 

شهاب حسینی در یادداشتی که برای رسانه‌ها ارسال کرد نوشته است: «عباس کیارستمی عزیز. تو همواره برای ما الگویی ملموس و قابل استناد برای خود ساختگی، استقلال اندیشه، و ترسیم شخصیت جهانی و قابل افتخار و احترام بودی. براستی تو در حافظه تاریخی ما، جاودان خواهی بود. همواره از تو به عنوان نخستین پرچم‌دار جهانی عزت سینمای این مرز و بوم یاد خواهیم کرد و راهت را در جهان اندیشه ادامه خواهیم داد. تنها لحظه‌ای به خود بالیدم که نام‌ام را در کنار نامت، در ادامه راهت، برای سربلندی این سرزمین دیدم هر چند که تو نیز شایسته، تقدیر نشدی و درک احوالت تحمل گرانبار آن را بر من آسان‌تر کرد.

و می‌دانم دنیا برای تفکر دانایانی چون تو هر روز تنگ‌تر می‌شود و پرواز اندیشه‌ات سخت‌تر و سقف برایت کوتاه‌تر. بنابراین با اینکه دلمان از عروجت می‌گیرد و برای دیدن و شنیدنت تنگ می‌شود، اما حضور حالت را در جهان نامحدودیت‌ها شاد باش می‌گویم. وصالت را تبریک و بازگشت قطره زلال وجودت را به اقیانوس عشق الهی برایت نوش و گوارا آرزومند و امیدوارم. 

از شاگردان غیر حضوری محضر استادانه‌ات، سید شهاب الدین حسینی.»

 

جواد مجابی شاعر نویسنده و منتقد ادبی و هنری در متنی که در اختیار ایسنا قرار داده است، نوشت:« طعم گیلاس از تابستان ما رفت.

فیلمساز، شاعر و نقاش ایرانی که بزرگان هنر جهان ، ستایشگر آثار درخشان  او بودند، ما را غریبانه وانهاد. اندوهگینیم.

سپاسگذار شخصیت فرهنگی محبوبی هستیم که نام ایران  را در جهان پابرجا و بلند آوازه کرد.سادگی ظاهری با پیچیدگی شگرف ذهن، فروتنی و ادبی ایرانی به رغم شهرت عالم گیرش، ستایشگر زندگی روزانه بودن با محدودیت حیات هنری‌اش، از کیارستمی چهره‌ای می‌سازد که شایسته عنوان بهترین پیشتاز فرهنگ ایران در دنیای معاصر است.ایران بر تو می نازد که همواره کشورت را با جان  و دل دوست داشتی

 

سید محمد مهدی طباطبایی‌نژاد ـ مدیر مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی ـ یکی دیگر از مدیرانی است که پیامی را  برای تسلیت درگذشت کیارستمی منتشر کرده است. در متن این پیام آمده است:‌ «کیارستمی حکیم سینمای ایران بود؛ هنرمند همیشه خلاق سینمای تجربی که تاثیر وی بر جریان نوجوی هنر هفتم بی‌بدیل بود. کیارستمی برای موفقیت جهانی، هویت ملی و شخصیت خود را رها نکرد و راهبرد زندگی پُرافتخارش، اعتلای هنر بود. کیارستمی قلب جامعه‌ی خویش بود، با نگاهی انسانی در برابر همه‌ی مردمانی که سوژه یا مخاطب آثار او بودند. کیارستمی در جمع سینماگران «موج نو»ی سینمای ایران و جهان، معلم بزرگی بود که تا واپسین روزهای زندگی با ذهنی پویا در جستجوی هنر خلاقانه بود. سفرِ آخر کیارستمی را به خانواده محترم وی بویژه «بهمن» عزیز و همه‌ی دوستداران این هنرمند بزرگ جهانی تسلیت می‌گویم. روحش آرام و قرین رحمت الهی باد.»

 

موسسه هنرمندان پیشکسوت هم برای درگذشت عباس کیارستمی در پیامی نوشت: «جامعه هنر ایران امروز در سوگ از دست دادن بزرگ نامدار سینمای ایران نشسته است. نمی‌توان تاریخ هنر معاصر ایران را ورق زد و در آن از فصل کیارستمی بی تفاوت گذشت. انسانی که نمی‌شود در توصیف ابعاد وسیع هنری‌اش تنها به جمله‌ای بسنده کرد و باز هم باید به سراغ گفته‌های خودش رفت و درست در جایی که می‌گوید، "در تمام فیلم‌ها خواسته‌ام این است که تصویری مهربان‌تر و صمیمی تر از انسانیت و کشورم را به نمایش بگذارم" باید به وسعت روح او پی برد.

موسسه هنرمندان پیشکسوت، با نهایت تاسف و تالم درگذشت این هنرمند را به نمایندگی از سوی اعضا، مدیران و کارکنان خود به خانواده، جامعه هنر و مردم شریف ایران تسلیت عرض می کند و از خداوند متعال برای ایشان علوّ درجات و مغفرت واسعه الهی مسألت می‌ دارد.»

 

همچین انجمن عکاسان سینمای ایران برای درگذشت این سینماگر که به عنوان عکاس هم شاخته می‌شد، در پیام تسلیتی نوشت:«مردی که نه تنها با هنر بی بدیلش در روایت، بلکه خلق تصاویری ناب از جهان پیرامونش او را در زمره بهترین‌های عکاسی قرار داد. انجمن عکاسان سینمای ایران، درگذشت عباس کیارستمی را به جامعه بزرگ هنری وخانواده محترمشان تسلیت می‌گوید

 

علیرضا حاجیان‌زاده،  مدیر عامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان نیز در پیامی با عنوان "کیارستمی به خانه‌ی دوست رسید" در پیام تسلیت خود نوشته است: « شامگاه چهاردهم تیر، خبر اندوهبار درگذشت عباس کیارستمی، هنرمند بزرگ و صاحب‌سبک سینمای ایران، در رسانه‌ها پیچید و موجی از تأسف و تأثر به دنبال داشت. دوستداران هنر و به‌ویژه علاقه‌مندان سینمای کیارستمی در انتظار دریافت خبر بهبودی حال این هنرمند بزرگ بودند و ‌امیدوار به این‌که بار دیگر قامت بلند او را در کسوت کارگردانی فیلمی تازه شاهد باشند، اما دریغ و صد دریغ که خبری تلخ از راه رسید و آه از نهاد اهالی خانواده‌ی بزرگ هنر ایران، از جمله دلبستگان به سینمای کودک ایران و اعضای خانواده‌ی صمیمی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان برآورد.

این هنرمند بزرگ که از حدود نیم‌قرن پیش با ساخت فیلم‌های «نان و کوچه»، «زنگ تفریح»، «تجربه»، «مسافر»، «خانه دوست کجاست» و «مشق شب» در کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان گامی بلند در مسیر قوام‌یافتن سینمای کودک و نوجوان کشور برداشت، راه را برای تجربه‌های هنری نسل جوان گشود. او سال‌های سال سوژه‌های آثار خود را از متن زندگی مردم برمی‌گزید، هنرمندانه در پی آن بود که حتی واقعیت‌های تلخ را با نگاهی هنرمندانه به تصویر بکشد و از پس حادثه‌های تلخی که به مرگ هزاران نفر می‌انجامیدند، راهی برای تداوم زندگی باز کند.

کیارستمی که با خلق آثاری ارزشمند، نام ایران و سینمای ایران را در جهان بلند آوازه کرد، نخل طلای کن را برای میهن‌اش به ارمغان آورد و جشنواره‌های جهانی انواع جوایز و افتخارها را به پایش ریختند، از هر موفقیتی برای هنر و سینمای ایران شاد می‌شد. او کارگردان زندگی بود؛ هنرمندی همواره امیدوار که سعی داشت امید و تفکر را در پیکره‌ی جوامع انسانی و به‌ویژه در میان کودکان و نوجوانان بپراکند و همچنان تا آخرین روزهای زندگی، خلاقانه به سوژه‌های تازه‌ می‌اندیشید و در پی طرح‌های نو بود.

اکنون کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، در کنار جامعه‌ی سینمایی کشور و به‌ویژه دوستداران سینمای کودک و نوجوان، خود را داغدار می‌بیند و صمیمانه ضایعه‌ی درگذشت این هنرمند نام‌آور را به همه‌ی همکاران کانون، اهالی سینما و به‌ویژه پیشکسوتان هنر و سینمای کودک و نوجوان کشور تسلیت می‌گوید و از خداوند منان می‌خواهد به پاس همه‌ی زیبایی‌هایی که این هنرمند برای کودکان و نوجوانان خلق کرد، او را در بیکرانِ رحمت و آمرزش و مهربانی خود پذیرا باشد.»

 

همچنین کانون طراحان و مدیرانِ تبلیغاتِ سینمای ایران در پیامی آورده است: «سینمای ایران و جهان به سوگِ نام‌آوری از جنسِ ناب تصویر و خیال نشست، عباس کیارستمی اعتبار و اندیشه‌ی جاری و زلالِ سینمایی بود و هست که آبروی جهانی‌اش بسیار مدیون اوست، نقاش، طراح گرافیک، عکاس و سینماگری روشنگر و بلند نظر، امروز به سوی ابدیتِ سیالِ نور پرکشید. عنوان بندی‌های بدیع وی در سال‌های آغازینِ موج نو، دریچه‌ای روشن بر افقِ تازه‌ی سینمای ایران بودند.»

 

مجید رجبی‌معمار ـ مدیرعامل خانه هنرمندان ایران ـ درگذشت عباس کیارستمی سینماگر ایرانی را تسلیت و در پیامی گفت: «خبر درگذشت عباس کیارستمی یکی از بزرگان سینمای ایران، که توانست با آثار خود نه تنها در سینمای ایران بلکه در سینمای جهان بدرخشد، غم‌انگیز است. عباس کیارستمی در دوران حیات خود هنرمندانه تصویر زیبایی از سینمای ایران را برای جهانیان به نمایش گذاشت، بی‌شک سینمای ایران مدیون عباس کیارستمی است که اعتباری دگرگونه به آن بخشید. ضایعه درگذشت این هنرمند بزرگ برای جامعه هنری ایران دردناک است. درگذشت این هنرمندان برجسته را به خانواده محترم ایشان و جامعه هنری به ویژه دوستداران سینمای ایران تسلیت عرض می‌نمایم.»

 

همچنین انجمن منتقدان و نویسندگان سینمایی ایران در پیام تسلیت خود آورده است: «تسلیت برای فیلمسازی که رنگ و بویی دیگر به سینمای "کودک و نوجوان" داد و  مهر و دوستی و سختکوشی را با زبانی بی تکلف به این دنیا ارزانی داشت و به موقع در میانسالگی با مرگ آن شوخی تلخ را کرد,چه معنایی دارد؟ ماتم گرفتن برای شاعر و نگاره‌گر رندی که خودش جلوتر دور از اجتماع خشمگین در دامان طبیعت بکر ندا سر داد که "باد مارا خواهد برد" , او را دل آزرده می کند.
همه عمر دیر رسیدیم، حتی در قدرشناسی از یار سفر کرده‌ای که از "جهانی شدن" در سرزمین و خاک خودش خیری ندید. خانه دوست کجاست؟ در دل ما...»

    
رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران هم به مناسبت درگذشت عباس کیارستمی پیام تسلیتی صادر کرد.
متن پیام تسلیت سیدرضا صالحی امیری، مشاور رئیس‌جمهور بدین شرح است:

«بسم الله الرحمن الرحیم
خبر کوتاه، اما تأسف‌آور درگذشت عباس کیارستمی، کارگردان پرافتخار سینمای ایران، موجی از دریغ و افسوس را برای مردم فرهنگ‌مدار و هنردوست ایران بر جای گذاشت.
این کارگردان فرهیخته که با رویکردی اخلاقی آثار منحصر به فردی در عرصه سینمای ایران خلق کرد، جز به «صلح و دوستی» و کاستن از آلام انسان‌ها نمی‌اندیشید و توانست نام و جایگاه ایران را در جهان هنر ارتقاء ببخشد.
این ضایعه غم‌انگیز را به عموم هموطنان، به ویژه اصحاب اندیشه و فرهنگ و هنر و نیز جامعه بزرگ سینمایی کشور صمیمانه تسلیت عرض نموده و از خداوند متعال غفران و رحمت واسعه الهی برای آن مرحوم و صبر و شکیبایی بازماندگان محترم را مسألت می‌کنم

 

 کانون پخش کنندگان سینمای ایران هم در پی درگذشت عباس کیارستمی نوشت: «بدینوسیله کانون پخش سینمای ایران درگذشت هنرمند و کارگردان مطرح سینمای ایران "عباس کیارستمی" را به جامعه سینمایی و کلیه ی هنرمندان کشور تسلیت عرض می‌کند. بدون شک یاد و خاطره ی این همکار ارزشمند و مطرح عالم هنر ایران زمین همیشه زنده خواهد بود

 

 

در متن پیام تسلیت شورایعالی تهیه‌کنندگان نیز آمده است:

 

«جز به نور نگاه نکرد

و جز به نور  ننوشت

با نور زیست و در نور ماند و به سوی نور رفت تا نور هست ، نام عباس کیارستمی هست. شورایعالی تهیه‌کنندگان همدرد دوستداران سینماست

اما در بین پیام‌های تسلیت فراوانی که هنرمندان و مدیران هنری در صفحات شخصی خود یا به صورت عمومی منتشر کردند به پرویز پرستویی، ترانه علیدوستی، رضا کیانیان، کمال تبریزی، بهرام رادان، صابر ابر، همایون شجریان، محمد علی کشاورز، حمید فرخ نژاد، رامد جوان، مهران مدیری، حسن فتحی، حجت‌الله ایوبی (رئیس سازمان سینمایی)، ابراهیم داروغه زاده (دبیر جشنواره سلامت)، علی مرادخانی (معاون هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی) و ... می‌توان اشاره کرد.


 

 

 

سازمان صدا و سیما درگذشت عباس کیارستمی کارگردان ایرانی را تسلیت گفت.

به گزارش ایسنا، به نقل از روابط عمومی رسانه ملی، در پی درگذشت عباس کیارستمی کارگردان سینمای ایران ، سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی فقدان این کارگردان نامی ایرانی را به خانواده وی و جامعه هنری کشور تسلیت گفت.

بنا بر این گزارش در ادامه این اطلاعیه آمده است: «کیارستمی که مدتی بود با سرطان دست و پنجه نرم می‌کرد چندی قبل برای پیگیری روند درمان به فرانسه رفت اما معالجات وی نتیجه نداد و این کارگردان در سن 76 سالگی درگذشت.

 

کیارستمی آثار مطرحی در سینمای ایران و جهان از خود به جای گذاشت که در جشنواره‌های داخلی و خارجی خوش درخشیده‌اند. طعم گیلاس، خانه دوست کجاست، و زیر درخت زیتون از جمله آثار این  هنرمند فقید است.»

 

 

در همین رابطه ببینید

 

عکس های مرتضی شمیسا از مراسم خاکسپاری عباس کیارستمی در لواسان

 



 تاريخ ارسال: 1395/4/15
کلید واژه‌ها:

نظرات خوانندگان
>>>.......:

مسعود فراستی در یادداشتی با عنوان "زندگی اش و دیگر هیچ" مرثیه ای برای یک دوست: عباس کیارستمی، نوشت: از وقتی عکس اش را در بستر بیماری دیدم دلم گرفت. هی این دست و آن دست کردم که چیزی برایش بنویسم و به او بگویم بمان رئیس. جا نزن. بمان باز فیلم بساز، تا نقد کنم. تو تنها فیلمساز جشنواره ای ما هستی که لیاقت نقد داری و برای جایزه جشنواره ها، وطن نمیفروشی، خودت را هم نمیفروشی؛ حداکثر از خودت دور میشوی. خودی که با فیلم هایت چیز مهمی از آن برایمان نگفتی _که کاش می گفتی_ آن وقت قطعا من نوعی دیگر درباره شان می نوشتم. یاد خاطره ای میافتم مربوط به سالها قبل _شاید بیست سال پیش_ جلوی سینما شهر قصه با بهزاد رحیمیان ایستاده بودم که کیارستمی آمد. بسته ای به بهزاد داد یا از او گرفت. بهزاد معرفی کرد و او در نهایت متانت و مهربانی دست داد و گفت: «من همه نقدهایت را میخوانم بخصوص درباره خودم، و لذت می برم.» با لبخند گفتم امیدوارم. ادامه داد که «نقد کلوزآپ ات خیلی خوب است و میتوانم بگویم چیزهایی که گفته ای درست است و بدرد بخور. شاید از دوستانی که بیست سی سال من را مىشناسند، بیشتر مرا مىشناسی. فقط با لحن نقد ات مشکل دارم.» گفتم حدس میزدم، ببخش. مدتی است فکر میکنم آن تنها نقد من است که لحن اش درست نیست و از کار بیرون میزند. اساسا به جای فیلم به فیلمساز پرداخته و بسیار هم تند و بی محابا. از آن پس هر وقت جایی همدیگر را مي ديديم بسیار دوستانه خوش و بش می‌کردیم. آخرین بار در یک دیزی فروشی در محله قبلی مان دارآباد بود که تعارف به غذا کرد و.... آری او ظرفیت نقد داشت؛ آن هم نقدی به تندی «ترس در کلوزآپ» که یك صدم اش را دیگران تاب نمی‌آورند و خنجر میکشند. جز او، بیضایی هم و بهروز( افخمی) چنین روحیه ای دارند. او را دوست ميداشتم بدون اینکه فیلم هایش را دوست بدارم. دلتنگ اش هستم. امیدوارم قبل از رفتن اش لبخند زده باشد و با آرامش کات داده باشد. روحش شاد. مسعود فراستی منبع: روزنامه سینما

70+0-

سه‌شنبه 15 تير 1395



>>>سعید مهرپور:

ببخشید امروز خیلی دلم گرفته است . همه در ماتمیم اما انگار بادیگارد سینمایی ایران همچنان میخواهد مثل ساخته اخیرش خودش را تافته جدا بافته قلمداد کند. بابا استاد عباس رفت شما همچنان از او کینه دارد . ولمون کن تو را خدا . وا بده. یک تک جمله بسنده میکنی در حالی که همگان میدانند بخشش اعظمی از سینمای ایران با مرگ او رفت. بابا دمت گرم به قول حاج کاظمت برای صبرت یه علی میخوام من شما را نمیفهمم چمران خمینی هستید یا چمران بازرگان. دست از کینه بردار مربی. سینما بی عباس شد اما شما ..... متاسفم

75+0-

سه‌شنبه 15 تير 1395



>>>سعید مهرپور:

تسلیت واژه کوچکی است برای این غم بزرگ/ حالا دیگر سینما به نوعی پناه ندارد حالا دیگر کسی مشق شب نمیوسید و از خانه دوست یادی نمیکند چون معلوم نیست خانه دوست کجاست . قدرش را نداستیم قبول کنیم که پشت نامش غائیم شدیم و پز دادیم اما در عمل پزشکان سهل انگاری کردند تا ویترین سینمای ایران خالی تر شود. کوچک بودم مشق شبت را دیدم حالا میفهمتت چون سینمای ایران امروز داغدار نوست.

84+0-

سه‌شنبه 15 تير 1395




فرم ارسال نظرات خوانندگان

نام (ضروري):
نظر شما (ضروري):
كد امنيتي (ضروري) :
كد امنيتي تركيبي از حروف كوچك انگليسي است. توجه داشته باشيد كه كد امنيتي به كوچك و بزرگ بودن حروف حساس است.