پرده سینما

گلایه امیریوسفی از حضور نداشتن "خواب تلخ" در فهرست هشت‌تایی اسکار

پرده سینما

 






 

 

عکس از آرش خاموشی. ایسنامحسن امیریوسفی کارگردان فیلم خواب تلخ در نوشتاری از عدم حضور این فیلم در فهرست هشت‌تایی معرفی فیلم ایرانی به اسکار گلایه کرده است.

به گزارش ایسنا، این کارگردان در بخش‌هایی از این نوشتار که با عنوان «خواب تلخ اعتراض نمی‌کند، می‌خندد!» آورده است:

 

همین اول اعلام کنم که اینجانب محسن امیریوسفی به عنوان نویسنده، کارگردان و مالک فیلم سینمایی خواب تلخ هیچ اعتراضی به نتیجه انتخاب هشت فیلم اولیه برای معرفی به اسکار فیلم خارجی ندارم چون در این 13 سالی که از دنیای فیلم کوتاه وارد سینمای بلند شده‌ام یاد گرفتم که اعتراض برای من هیچ نتیجه‌ای ندارد و «خانه سینما»ی من از پای‌بست ویران است!

در مورد انتخاب فیلم مناسب برای اسکار هم قطعاً فیلم فروشنده بعد از درخشش در جشنواره فیلم کن و دریافت دو نشان نخل طلا یکی برای فیلمنامه اصغر فرهادی هوشمند و یکی برای بازی ستودنی شهاب حسینی عزیز، بهترین انتخاب برای اسکار است و اصلاً نیازی به تشکیل این گروه و صرف هزینه و رفت و آمد و جلسه و اعلام تعامل خانه سینما با ارشاد! و دلهره! و ... نبود، مگر اینکه بخواهیم رقابتی دلخوش‌کننده به وجود بیاوریم.

ولی خنده من از این بابت است که فیلم خواب تلخ حتی در این رقابت دلخوش‌کننده هم در جمع هشت فیلم نهایی نیست، ضمن احترام و تبریک صمیمانه به سازندگان هر هشت فیلم، لازم است یادآوری کنم انتخاب نشدن خواب تلخ در حالی است که تعداد حضورهای بین‌المللی و جوایز جهانی آن تقریباً از مجموع حضورهای بین‌المللی و جوایز جهانی هشت فیلم انتخاب شده بالاتر است!

شاید 9 نفر هیأت محترم انتخاب قصد ارشاد آکادمی اسکار را داشتند! یا فکر کردند آکادمی اسکار با دیدن فیلمی که بین سال ساخت و اکران اش 12 سال فاصله است از تعجب شاخ درآورند! شاید هم فکر کردند آقا اسفندیار مرده‌شورِ کلاه نمدی خواب تلخ نباید اسکار بگیرد؟!

دوستان هیأت انتخاب از ما که گذشت، ولی به نظرم این هم تبلیغی جذاب و هالیوودی! برای خواب تلخ بود، فیلمی که علیرغم گذشت 12 سال از ساختش همچنان طبق قوانین می‌تواند به اسکار معرفی شود! نمونه‌اش را لااقل من در تاریخچه اسکار خارجی ندیدم.

از ما که گذشت، ولی می‌توانید در کنار این رکورد تکرارنشدنی بگوئید که بعد از 12 سال مردم با استقبالی که از خواب تلخ کردند آن را جزو پرفروشترین فیلم‌های گروه هنر و تجربه کردند که این هم رکوردی دلگرم‌کننده است، آن هم برای فیلمی که همه فکر می‌کردند فراموش شده است، ولی مردم نشان دادند که برخلاف سینمای ایران فراموش‌کار نیستند!

امیریوسفی در بخش دیگری از یادداشت اش با اشاره به فیلم‌هایش که به اکران عمومی نرسیدند و با بیان اینکه در این زمینه رکورددار است، ادامه داده: ولی از این رکوردشکنی‌ها که بگذریم همه‌چیزمان باید به همه‌چیزمان بیاید. خواب تلخ در گروه 9 نفره انتخاب و با حضور دو نفر که نماینده گروه هنر و تجربه هستند باید حتی در انتخاب اولیه کنار گذاشته شود که از این بابت تشکر می‌کنم، چون همه این ندیدن‌ها و کنارگذاشتن‌ها مرا به خودم بیشتر ثابت می‌کند.

ضمن احترام مجدد و تبریک به سازندگان هشت فیلم انتخاب شده باید بگویم من سال‌هاست مجبورم در سینمای ایران با پاهایی بُریده در مسابقه دویدن شرکت کنم، ولی مهم این است که هر وقت فرصتی برای رقابت داشتم برنده شدم، پس زنده‌باد پاهای بریده‌ام!

 

محسن امیریوسفی

 

25 شهریور»

 

 

لازم به توضیح است معرفی فیلم ایرانی در سال جاری طبق سنوات گذشته، با میزبانی بنیاد و تعامل مستقیم با «خانه سینما» و «سازمان سینمایی و امور سمعی و بصری»، سازماندهی شده است.

پوران درخشنده (کارگردان) و محمد بزرگ نیا (کارگردان)، محمد حیدری (دبیر جشنواره فیلم فجر)، سعید عقیقی (فیلمنامه نویس و منتقد سینمایی)، امیر حسین علم الهدی (دبیرشورای سیاستگذاری سینمای هنر و تجربه)، شهرام مکری (کارگردان)، تورج منصوری (مدیر فیلمبرداری)، اکبر نبوی (تهیه کننده و منتقد سینمایی) و امیر اسفندیاری (معاون بین الملل بنیاد سینمایی فارابی) در سال جاری در این کمیته عضویت دارند.

عناوین مورد بررسی در  فهرست اولیه برای انتخاب گزینه نهایی به ترتیب حروف الفبا عبارتند از: ابد و یک روز (سعید روستایی)، اژدها وارد می شود (مانی حقیقی)، ایستاده در غبار (محمد حسین مهدویان)، چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت (وحید جلیلوند)، دختر (سیدرضا میرکریمی)، فروشنده (اصغر فرهادی)، لانتوری (رضا درمیشیان) و ناهید (آیدا پناهنده).



 تاريخ ارسال: 1395/6/26
کلید واژه‌ها:

فرم ارسال نظرات خوانندگان

نام (ضروري):
نظر شما (ضروري):
كد امنيتي (ضروري) :
كد امنيتي تركيبي از حروف كوچك انگليسي است. توجه داشته باشيد كه كد امنيتي به كوچك و بزرگ بودن حروف حساس است.