غلامعباس فاضلی
آقای حاتمی کیا
نمایش پرهیاهوی شما در مراسم اختتامیه ی جشنواره سی و ششم، برای من تداعی کننده ی «شو» کهنه ی شما در جشنواره نوزدهم بود. همان وقتی که در جلسه ی مطبوعاتی فیلم «موج مرده» پوزتیوهای بریده شده فیلم را به دلیل اعتراض به سانسور فیلم توسط سپاه پاسداران روی میز چیدید و در معرض نمایش گذاشتید. در آن جلسه دست به دامان منتقدان شدید، از آنها خواستید از فیلم شما حمایت کنند، و از کج فهمی ها و یکسونگری های سپاه پاسداران و فرماندهان آن گله کردید. من یادم هست، شما یادتان هست؟
در طول تمام این سالها هروقت منتقدان به شما جایزه داده اند با شوق به مراسم آمده اید، کلی در مدح آنان سخن گفته اید و حتی همسو با برخی از آنان از اصولگرایان انتقاد کرده اید. حرفهایتان در جشن دهم منتقدان علیه «یالثارات» یادتان هست؟!
حالا چطور به خود اجازه می دهید وقتی چند نفر از اعضای این انجمن، (آنهم کسانی که سابقه فعالیت آنها دو الی سه دهه است) از فیلم شما خوششان نیامده چنین زبان به افترا بگشایید و به خاطر فیلمی هالیوودی و پرزرق و برق که فاصله ی زیادی با آثار متقدم شما دارد، به آنها برچسب سیاسی بزنید و به «اپوزیسیون» منتسب کنید؟! اینهمه تعارض در زندگی و از بستر این جناح سیاسی به آن جناح رفتن زننده است، اما زننده تر از آن قربانی گرفتن شما برای تعارضات زندگی تان است. که حالا پس از عباس کیارستمی و اصغر فرهادی نوبت منتقدان سینمای ایران فرا رسیده است.
چه کسی گفته شما ملاک و معیار نظام هستید که مخالفت با فیلم شما بشود «اپوزیسیون»؟ مگر همین شما نبودید که با فیلم «موج مرده» بزرگترین ضربه ی معنوی را به سپاه پاسداران انقلاب اسلامی وارد کردید و به خاطر همین رویکرد نه تنها فیلمتان تا مدتها اجازه نمایش نداشت، بلکه خودتان هم «ممنوع التصویر» بودید؟
کمتر کسی است که نداند فیلم بد «گزارش یک جشن» شما چرا هشت سال است در محاق توقیف مانده. حالا اپوزیسیون کیست؟! من هستم یا شما؟
من سالها در این عرصه با فساد مبارزه کرده ام؛ به خاطر آن فحش خورده ام، ناسزا شنیده ام، و طرد شده ام، اما تا امروز کسی برچسب «اپوزیسیون» به من وارد نکرده. از کی تا حالا فیلم سینمایی شما مبنای نظام جمهوری اسلامی ایران شده، که اگر کسی از آن خوشش نیاید، باید متهم به براندازی شود؟!
من فرزند این انقلابم، اپوزیسیون نیستم. من در اظهار نظرم درباره سینما آزادم. عرصه ی نقد فیلم مانند «فدک» ارمغان و عطیه ی نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران به سینمای ایران است، و دوران خلیفه گری غاصبان مدتهاست سپری شده؛ اجازه نمی دهم این حوزه نه از جانب شما، و نه از جانب هیچ شخص دیگری به خاطر منافع شخصی غصب شود و مورد تعدی قرار گیرد. استقلال و آزادی منتقدان سینمای ایران که بشارت این نظام مقدس است خدشه ناپذیر است.
اجازه نمی دهم به خاطر اظهار نظر درباره یک فیلم، آنهم در تلویزیون کشور خودم، به «اپوزیسیون» متهم شوم؟! تاوان فیلم بد شما را من نباید پس بدهم.
توصیه می کنم به جای پیروی از «امیر» ماکیاولی، نهج البلاغه «امیرالمومنین» را بخوانید تا کمی با مفاهیم آزادگی و عدالت آشنا شوید. چراکه متأسفانه شما شمایل تمام عیار یک ماکیاولیست را در تاریخ سینمای ایران به نام خودتان ثبت کرده اید.
دوران برچسب زنی به افراد سالهای زیادی است سپری شده. و ماهیت شما که رفتن از بستر این جناح به بستر آن جناح است سالهاست برای همگان واضح و مبرهن است.
عوام فریبی کافی است. سوار شدن روی موج احساسات خانواده شهدا بس است. اگر فلان سردار عزیز فیلم شما را دوست دارد، اگر خانواده یک شهید مدافع حرم با فیلم شما رابطه احساسی برقرار می کنند، دلیل بر این نیست که من و همکارانم «اپوزیسیون» هستیم. من برای اینکه از فیلمی خوشم بیاید بدهکار کسی نیستم. همکار من در آن برنامه تلویزیونی به فیلم شما «سه ستاره» داده و من «یک ستاره». دیگر از ما چه می خواهید؟! شما رفته بودید فیلمی علیه داعش بسازید، اما رفتار شما در مراسم اختتامیه نشان داد متأسفانه خودتان به یک داعشی تبدیل شده اید.
رفتار شما در مراسم اختتامیه ی جشنواره سی و ششم یک رفتار انقلابی نبود، بلکه به نظر می رسید در کنگره حزب رستاخیز شرکت کرده اید و دارید بیانیه ی این حزب را قرائت می کنید؟! نظام تک حزبی سالهاست در ایران منسوخ شده آقا! چرا تصور می کنید این رفتار فاشیستی در جامعه ما محلی از اعراب دارد؟!
آقای حاتمی کیا
فیلم سخنرانی پرافترای شما علیه من بارها و بارها از شبکه های تلویزیون و در فضاهای مجازی پخش شده. شما در مراسم اختتامیه جشنواره فجر، مرکز همایشهای برج میلاد را به «سقیفه بنیساعده» تبدیل کرده اید. و من و همکاران ام بی آنکه فرصتی برای دفاع از حق و حقوق خود داشته باشیم از طریق «رسانه ملی» در معرض افتراهای پی در پی شما قرار گرفته ایم. حتماً نفسانیت شما ارضاء شده است. همکاران ام را نمی دانم، ولی من از این افترای شما درنمی گذرم و شما را به فاطمه زهرا (س) واگذار می کنم.
غلامعباس فاضلی
در همین رابطه بخوانید
کپی برابر اصل، نگاهی به سی و ششمین جشنواره فیلم فجر- سعید توجهی
سه نمای دور، از سی و ششمین جشنواره ی فیلم فجر- فهیمه غنی نژاد
یادداشت های روزانه کاوه قادری در سی و ششمین جشنواره فیلم فجر
پاسخ غلامعباس فاضلی به ابراهیم حاتمی کیا: من فرزند این انقلابم، اپوزیسیون نیستم
دیگر به چه معترضید؟! در مذمت طلبکاری نامتناهی ابراهیم حاتمی کیا، فیلمساز نازپرورده
پاسخ غلامعباس فاضلی به کارگردان «ماهورا»: راستی شما به فیلمتان چند ستاره میدهید!؟
جدول ارزشگذاری فیلم های سی و ششمین جشنواره فیلم فجر از دیدگاه منتقدان پرده سینما
داغونت میکنم بیلی!- جواد طوسی
جمعی از منتقدان و روزنامهنگاران خواستار اعطای «زرشک زرین» شدند
انتشار مقالات سایت "پرده سینما" در سایر پایگاه های اینترنتی ممنوع است. |
|